Bitumen Dakbedekking/ Roofing

Voordelen witte roofing of witte bitumen op een rijtje:

  • 1. Reflecteer zonnestaling: witte bitumen heeft een hoge reflecterende eigenschap, wat betekent dat het zonnestraling kan weerkaatsen en daardoor een koeler oppervlak kan creëren. Dit helpt bij het verminderen van warmteopname van een gebouw waardoor het energieverbruik voor koeling wordt verminderd en het binnenklimaat comfortabeler wordt.
  • 2. Verlengt de levensduur: witte bitumen of witte roofing heeft de eigenschap dat het minder gevoelig is voor degradatie door ultraviolette straling. De hogere reflectiviteit helpt bij het verminderen van de blootstelling aan de zonnestralen en draagt bij aan de verlenging van de levensduur van het dakmateriaal. Ardosolar werkt alleen met kwaliteitsproducten van soprema en kan tot 40 jaar garantie bieden op jouw dak.
  • 3. Verbetert de energie-efficiëntie: door het verminderen van de warmteopname kan witte bitumen helpen bij het verlagen van de energiebehoefte voor koeling in een gebouw. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verbeterde energie-efficiëntie.
  • 4. Vermindert het stedelijk hitte-eilandeffect: witte bitumen kan helpen bij het verminderen van het stedelijk hitte-eilandeffect doordat het minder warmte absorbeert in vergelijking met donkerdere oppervlakken. Dit draagt bij aan het creëren van een koeler en comfortabeler stedelijk klimaat.
  • 5. Milieuvriendelijk: witte roofing kan bijdragen aan een duurzamere gebouwde omgeving door het verminderen van de CO2-uitstoot. Doordat witte bitumen minder warmte absorbeert, is er minder koeling nodig in gebouwen, wat resulteerd in een lagere energiebehoefte en een verminderde uitstoot van broeikasgassen.
  • 6. Een wit dak biedt verschillende voordelen voor bifaciale zonnepanelen. Ten eerste zorgt de lichtreflectie van een wit dak ervoor dat het zonlicht dat op het dak valt, ook de achterkant van de bifaciale zonnepanelen bereikt. Dit verhoogt de energieopbrengst doordat de achterkant van de panelen extra zonlicht kan absorberen. Bovendien zorgt een wit dak voor een meer uniforme verdeling van het zonlicht over het oppervlak van de panelen, waardoor schaduwvorming wordt voorkomen en alle delen van de panelen gelijkmatig worden blootgesteld aan zonlicht
  • 7. Roofing biedt tevens verschillende akoestische voordelen ten opzichte van EPDM. Allereerst heeft roofing een betere geluidsabsorberende eigenschap, waardoor het in staat is om geluidstrillingen te absorberen en het algehele geluidsniveau te verminderen. Bovendien, dankzij de hogere dichtheid, is roofing beter bestand tegen impactgeluid, zoals regen, hagel of vallende voorwerpen op het dak. Deze eigenschappen dragen bij aan een verbeterde geluidsisolatie en zorgen voor een stillere en meer comfortabele omgeving binnenin de woning of het gebouw.

Al met al biedt het gebruik van witte bitumen meerdere voordelen op het gebied van:

  • Energie-efficiëntie
  • Levensduurverlenging
  • Kostenbesparing en milieubescherming.
Contact

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend