Solar Serre

Bestaande of nieuwe serres voorzien van zonnecellen biedt tal van voordelen:

  • Duurzame Energiebron: Zonnecellen zetten zonlicht om in elektriciteit, wat betekent dat de energiebron hernieuwbaar en onuitputtelijk is. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor de ecologische voetafdruik van de kas wordt verkleind.
  • Milieuvriendelijk: Het gebruik van zonnecellen vermindert de uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen die geassocieerd worden met traditionele energiebronnen. Hierdoor wordt de lucht – en waterkwaliteit verbeterd, wat gunstig is voor het milieu en de gezondheid van de omwonenden.
  • Lagere Energiekosten: Hoewel de initiële investering in zonnecellen hoog kan zijn, leiden ze op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Eenmaal geïnstalleerd, genereren zonnecellen elektriciteit zonder dat er extra kosten voor brandstof of grondstoffen nodig zijn.
  • Behoud van Natuurlijk Licht: UV-doorlatende zonnepanelen laten niet alleen zichtbaar licht door, maar ook de UV-stralen van de zon. Dit betekent dat planten in de kas kunnen profiteren van natuurlijk zonlicht, inclusief het deel van het lichtspectrum dat essentieel is voor fotosynthese. Hierdoor blijft de kas goed verlicht, wat cruciaal is voor gezonde plantengroei.
  • Maximaliseren dak serre: Commerciële serres hebben enorme oppervlaktes. Wij gaan uw dak gaan maximaliseren op vlak van opbrengt; meer bepaald de opbrengt van groene energie.
Contact

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend